Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Αλγερινοί!
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους τέσσερις αλλοδαποί από την Αλγερία ηλικίας 27, 22, 25 και 32 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές σε καταστήματα της περιοχής μας.

Οι αλλοδαποί συνοδευόμενοι από τη δικηγόρο τους κ. Βαλεντίνη Παντελλίδη προσήχθησαν χθες, μετά το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τους, ενώπιον του ανακριτή Ρόδου προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα τους καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τέσσερις αλλοδαποί αρνήθηκαν τις κατηγορίες που έχουν ασκηθεί σε βάρος τους τονίζοντας πως δεν γνωρίζουν για τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο χώρο όπου διέμεναν.

Οι ίδιοι φέρονται να είπαν ότι στο συγκεκριμένο χώρο διέμεναν και άλλοι αλλοδαποί τους οποίους δεν γνώριζαν και σίγουρα δεν μπορούσαν να ξέρουν τις «δραστηριότητες» τους. Το ίδιο άλλωστε ισχυρίστηκαν και για τις τέσσερις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν εκεί, δηλώνοντας πως δεν είναι δικές τους και πως ο εντοπισμός τους δεν αποδεικνύει ότι έχει διαπραχθεί το αδίκημα της πλαστογραφίας αφού για αυτό προϋπόθεση είναι η πρόθεση και η χρήση, σύμφωνα με το νομοθέτη.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή και οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Σημειώνεται πως αφορμή για την εξιχνίαση της υπόθεσης αποτέλεσε η σύλληψη αρχικά του 27χρονου Αλγερινού στις 9 Οκτωβρίου 2011 για κλοπές και πιο συγκεκριμένα μετά από έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, εξιχνιάστηκαν δυο περιπτώσεις κλοπών κατά τις οποίες το Σάββατο 8-10-2011 πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Ρόδου ο 27χρονος αφαίρεσε:

• από 29χρονη ημεδαπή μια τσάντα που περιείχε χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο,
• από 26χονη αλλοδαπή υπήκοο Λετονίας τσάντα που περιείχε χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Τα χρήματα και το ένα κινητό τηλέφωνο βρέθηκαν στην κατοχή του 27χρονου, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στις δικαιούχους.

Όμως η έρευνα των αστυνομικών δεν σταμάτησε εκεί με αποτέλεσμα να προκύψει ότι εκτός από τον 27χρονο στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλοι τρεις συμπατριώτες του ηλικίας 22, 25 και 32 ετών οι οποίοι από κοινού αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα από τέσσερα καταστήματα της περιοχής μας.

Ειδικότερα την Κυριακή 9-10-2011 στην πόλη της Ρόδου, ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων και έρευνα που ακολούθησε σε εγκαταλειμμένο κτήριο που διέμεναν οι φερόμενοι ως δράστες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• διάφορα είδη ένδυσης,
• πέντε (5) κινητά τηλέφωνα,
• τέσσερα (4) δελτία ταυτότητας Ιταλικών Αρχών,
• το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
Τα είδη ένδυσης που κατασχέθηκαν αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ τα κινητά τηλέφωνα φυλάσσονται και συνεχίζεται η έρευνα προκειμένου να ταυτοποιηθούν με άλλες κλοπές.

Επιπλέον στο πλαίσιο του αστυνομικού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος, ο 25χρονος και ο 32χρονος διέμεναν παράνομα στην Χώρα και θα εφαρμοστεί σε βάρος τους το μέτρο της διοικητικής απέλασης.


ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΡΟΔΙΑΚΗ https://www.rodiaki.gr/article/143369/me-perioristikoys-oroys-oi-algerinoi

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011